חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/12/13 22:14 כז בטבת התשעד

שאלה

שלום .

אני בת 19 באמצע שירות לאומי ויש לי חבר כבר שנתים, שתינו דתים אבל לא שומרים נגיעה .. הוא בגילי והוא לפני צבא..

לאחרונה התחלנו לדבר על חתונה. ההורים שלו מאוד לוחצים חתונה וכמה שיותר מהר ... ההורים שלי אפשר לומר נגד כל העינין הזה .. הם רוצים שנתחתן כמה שיותר מאוחר .. הם רוצים שהוא יתגייס לפני שאנחנו מתחתנים ...

אנחנו חשבנו להתחתן לקראת פסח ושהוא יתגייס ביולי, ההורים שלי מתעקשים שהוא התגייס קודם, במרץ ואז אנחנו נתחתן ביולי או אפילו יותר מאוחר.. ואנחנו לא יודעים מה לעשות ? להקשיב להורים שלי או שדווקא חתונה זה יותר חשוב ?!

אנחנו מפחינתנו רוצים כמה שיותר מוקדם אבל בעיקר מפחדים להיתעמת עם ההורים שלי.. מה אתה מציעה לנו לעשות ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כדאי לכם לסכם עם ההורים שיתגייס במרץ ותתחתנו ביולי - מפני שמצד אחד חשוב להגיע לחתונה בשלום עם ההורים ומצד שני לא מדובר בפרק זמן ארוך מדי - עוד שלשה חודשים זה לא קריטי.

בלי קשר להורים - אתם צריכים לזכור שחתונה זה לחיות רק שניכם, לפרנס את עצמכם, להסתדר לבד עם כל הצרכים: דירה, תשלומים, קניות ובישולים... אח"כ יש גם הריון וילדים...
במקרה שלך מדובר גם על בעל שמשרת בצבא ונעדר הרבה מהבית.
אל תשכחי שאת בת 19 - חשוב לבדוק היטב שאת מודעת לכל האחריות שמוטלת עליך בבנית המשפחה.

שיהיה בעז"ה מזל טוב.