חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/04/13 18:47 יב באייר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן זוגי מאורסים ומתכננים חתונה דתית כשרה לכל דבר. ישנם 2 סוגיות חשובות שהייתי רוצה לברר:

1. אימא שלי היא לא יהודיה (אני גיורת), אבא שלי יהודי מלא ונשוי שנית, לפי ההלכה הבנתי שאסור למי שלא יהודי להוביל את הכלה והחתן אל החופה, השאלה היא מי יוביל אותי אל החופה יחד עם אבי? האם זו יכולה להיות בת משפחה יהודיה?

מקרה הפוך אצל בן זוגי, אימא שלו יהודיה, אך אביו לא יהודי, מה קורה במקרה שלו, עם מי אימא שלו תוביל אותו אל עבר החופה לפי ההלכה?

ובכלל מה אומרת ההלכה לגבי התנהלות טקס החופה במקרה שאחד מההורים אינו יהודי?

2.תקופת בין המצרים יוצאת השנה בין התאריכים 25/6-15/7, האם מותר להתחתן אחרי תקופת בין המצרים, נגיד 20/7-25/7? או שזה גם כן תאריכים בעייתיים לחתונה?

אשמח לתשובה מפורטת על מנת להבהיר את הנושא.

תודה ויום מקסים :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה שלך קבלה מענה בקישור
http://www.yeshiva.org.il/ask/?cat=352

תסלחי לי, אבל את ראויה לגערה: יש דופי בהטרחת מספר רבנים כדי לתת מענה לשאלה שלך.
רבנים מקדישים זמן יקר כדי להשיב לשאלות אחינו בני ישראל באהבה וללא בקשת תמורה, האם הוגן מצידך לעשות שימוש מיותר ומטריח ברצון הטוב של הרבנים?
האם היית נוהגת כך אם הדבר היה כרוך בתשלום של 100 ש"ח לשאלה?

מאחרי עשירי באב אפשר להתחתן עד ראש השנה.
18 יולי ובכל אוגוסט
מזל טוב!