חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/13 12:27 יא בניסן התשעג

שאלה

שלום, לאחרונה המון שואלים אותי מתי אני עתידה להתחתן, אם יש משו קרוב.

ידוע לי שלמילים שאני מוציאה מפי יש כוח גדול. וח"ו אני לא רוצה לטעות.

מה מומלץ לענות? חוץ מ "בעזרת השם"

כל טוב, חג שמח וכשר!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

באשר לעתיד, אנחנו לא יכולים לומר מה יהיה, אבל אנחנו יכולים וגם צריכים לומר מה אנחנו מבקשים שיהיה, זו תמצית התפילות שלנו.
את צריכה לנסח לעצמך מעין תפילה פרטית שתזכי להתחתן בקרוב.
אני מציע לך משפט פשוט כמו:
'אני מקוה שהקב"ה יסייע לי להתחתן בקרוב'. (את לא חייבת לקבל את הניסוח שלי - את יכולה לחבר לעצמך ניסוח שהכי מתאים לך).

אולי צריך להיות קצת יותר תקיפה ולומר לשואלים (החצופים): "אני אשמח להתחתן כמה שיותר מהר - במה אתה מוכן לעזור לי?"

מכל מקום אברך אותך שתזכי לזיווג הגון במהרה
חג שמח