חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/06/11 00:28 יח בסיון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב..

יש לי שאלה למה ממהרים כול כך לחתן זוגות היום שאפילו פעם לא התחתנו בגיל צעיר קראתי שיצחק ידע שרבקה עקרה רק בגיל 60 זה נכון?

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,

יצחק לקח את רבקה לאישה בגיל 40,

והוא חי 180 שנה,

לפי זה מי שחי רק 90 שנה צריך להתחתן בגיל 20

ואם תןחלת החיים פחות מזה אז...

בקיצור, בתחום הגופני אי אפשר ללמוד ממה שהי לפני כמה אלפי שנים.

נוסף לכך משנתנה התורה נצטוונו במצות פריה ורביה (אע"פ שמוזכרת בבראשית), וכל המצוות אדם חייב לקיים בגיל 13, וגם מצוה זו , אלא שחכמים קבעו גיל מתאים בן 18 לחופה,
והיום ממתינים אחרי גיל 18 כדי ללמוד ולהתבגר יותר ולהגיע יותר בשל ומוכן לחתונה,

בברכה,

דני ארגמן