חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/11/11 01:45 כח בחשון התשעב

שאלה

שלום!

אני בת 21, אחרי שנתיים של ש"ל, כרגע אני עומדת לסיים את לימודי התעודה שלי באנגלית,ובעז"ה אני אתחיל ללמוד בעוד כ3 חודשים מנהל-עסקים.

בזמן האחרון כל החברות שלי והידידים שלי מתחתנים, שירבו חתונות ושמחות.

וזה גורם לי להרגיש קצת קנאה, אני שואלת את עצמי מתי אני אדע שאני אהיה מוכנה לזה,אז אנשים אומרים לי, כזה יגיע אז זה יגיע, מה זה אומר בדיוק???

אולי זה הגיע?

אני מדברת עם בנים יש לי רגשות,אני כבר רוצה שיהיה לי את האחד,אבל זה וואחד תיק,איך יודעים מתי מוכנים?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זוגיות זה בנין משותף, כל אחד תורם את חלקו לבנין המשותף,
עד עכשיו אדם חי לבד החליט לבד והכל היה נתון לבחירתו האישית, כשבונים זוגיות צריכים להתרגל לחשוב בשנים כל מעשה והחלטה צריכה לקחת בחשבון עולם שאל אדם נוסף, כך שלא יווצר מצב שאדם נשואי אבל חי את החיים שלו לבד ליד בן זוג.

את צריכה לשאול את עצמך האם יש לך מקום בלב ובנפש לבן זוג? להיות שותפה איתו בכל? עם המחיר שבדבר?
האם שווה לך?
צריך להגיע למצב שתרגישי שאת רוצה ויכולה לחלוק את החיים שלך עם בן זוגך, ואם את מרגישה כך אז את מוכנה לזוגיות.

כמובן צריך לקחת בחשבון את שאר הנתונים לימודים, עבודה, צבא וכדומה.

בהצלחה,

דני ארגמן