חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/06/11 18:26 כו בסיון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשתף אותך בהתלבטות גדולה שיש לי בזמן האחרון... אני כרגע סיימתי י"ב ועומדת לקראת כניסה לשרות יש לי חבר כבר כמעט 4 שנים בערך שנה וחצי אחרי שהתחלנו לצאת עברנו שינוי מאוד משמעותי מבחינת התחזקות בכל תחומי החיים התחלנו לשמור נגיעה ועוד דברים רבים עד עכשיו הקשר שלנו מתנהל לפי הדרכת רב בעיניין כמות פגישות ושיחות. אנחנו כבר הרבה זמן חושבים על חתונה אבל עד עכשיו התיכנון היה להתחתן בעוד שנה כשאני אסיים שרות והוא כבר ישתפתף יותר בישיבה. בזמן האחרון התייעצנו אם הרבה אנשים והם הציעו לנו להקדים את החתונה כמה שיותר וגם אנחנו מרגישים שקשר הזה הוא מן מצב בילתי אפשרי מבחינות שונות בהלכה ושדאי הקשר צריך להתקדם אני מפחדת שלחכות שנה יפגע בקשר עוד עיניין לפני כשבוע נפלנו בעיניין הנגיעה אחרי שנתיים שהצלחנו לשמור על עצמינו בלי נפילות כלל הנפילה הייתה 5 דקות ואז תפסנו את עצמנו בידים אבל גם 5 דקות של חטא זה חטא. כמובן שהתאכזבנו מעצמנו מאוד. (באמת כבר האמנתי שנצליח להחזיק עד החתונה אחרי כל המאמצים שעשינו כדי ליצור מצב יציב כל כך) זה בוודאי עוד סיבה למה להקדים. הבעיה היא שכבר סגרתי הכול לשנה הבאה שזה שרות בבוקר ומדרשה בערב ואם נתחתן אני אצתרך לוותר על המדרשה וגם יהיה לנו קשה להסתדר מבחינה כלכלית למרות שלהורים שלי יש דירה והם יביאו לנו אותה באופן זמני.. והכי מהכול אני מפחדת לפתוח את זה בפני ההורים (הם עד עכשיו בטוחים שאני אתחתן אחרי הדוקטרת שלי...) הם גם לא דתיים הדוקים והם לא מבינים את העיניין של שמירת נגיעה וקשר עם דיסטנס שכל כך מקשה על הקשר להתפתח אני לא יודעת איך אפשר בכלל לפתוח את זה בפניהם. אני כרגיל אדם שיודע להחליט החלטות ודואגת לדעת בידיוק איך החיים שלי יהיו (מכיתה ט' אני כבר יודעת מה אני אלמד באוניברסיטה, עשיתי כבר פסיכומטרי וכ"ו) ועכשיו פתאום כל הבלגן הזה שכל כך לא תיכננתי מראש זה הדבר שאני הכי רוצה להתייעץ עם ההורים אבל אני לא יכולה אני אשמח אם תוכל לעזור לי להבין מה אני צריכה לעשות הלאה ומה דעת תורה בעיניין תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מתוך קריאת דבריך אני רואה שיש כאן כמה וכמה יועצים,

הקשר מתנהל לפי הדרכת רב,

התיעצנו עם הרבה אנשים והם הציעו...

זה הדבר שאני הכי רוצה להתיעץ עם ההורים...

אני לא חושב שיהיה טוב אם תקבלו עוד עצה ממני זה רק יגרום לפיזור.

לכן אני חושב שזו הזדמנות מצויינת לחפש ולמצא את הדרך להתיעץ עם ההורים שלך, אני מבין את החששות שלך, אבל אם תמצאי את הדרך לשוחח איתם בענין הזה, וגם לשתף אותם בדרך שאת רוצה שהשיחה תתנהל, יכולים לצאת דברים טובים.

בברכה,

דני ארגמן