חתונה תוך כדי שירות צבאי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 19:02 ו בתשרי התשסד

שאלה

יש לי חבר כבר הרבה זמן והחלטנו להתחתן רק שהוא כעת בצבא ואני לא יודעת אם אפשר וכדאי להתחתן כשהוא בצבא.

מצד שני קשה לנו כשאנחנו כל כך רחוקים. הםא אתה יכול ליעץ לנו משהו בענין הזה?

תשובה

בס"ד

שלום לך,

כל חייל שרוצה להתחתן בזמן שירותו הצבאי יכול ורשאי לעשות זאת, המפקדים שלו אינם יכולים למנוע זאת ממנו.
הנוהל הוא כמעט זהה לנוהל האזרחי. צריך להגיע לרבנות עם כל המסמכים הרלוונטיים כמו בכל תהליך רישום, וכדאי להביא גם את תעודת החייל שמזכה בהנחה מסויימת.

חייל נשוי זכאי לת"ש – תנאי שירות. זה כולל תשלום משכורת חודשים מספיקה בשביל משפחה (גובה הסכום משתנה לפי תנאים - עיסוק האישה, מקום מגורים, ילדים וכד'). תנאי שירות גם מאפשרים יציאות טובות יותר גם זה תלוי בתנאים שווים. יש לציים שחייל קרבי יצטרך כנראה לוותר על יציאות באמצע השבוע ולעיתים גם בשבתות.

לפרטים מדוייקים בקשי מחברך לגשת לפקידת הת"ש של היחידה שלו (בכל יחידה יש משרד ת"ש).

לגבי יחס הצבא לחיילים נשואים, זה תלוי ביחידה עצמה. ברוב היחידות ורוב המפקדים משתדלים להקל על חייל נשוי, אבל זה משתנה ממקום למקום.

בעקרון לא קל להיות חייל נשוי או אשת חייל. במיוחד אם הוא קרבי, זה זמן רב בנפרד וזמן רב לבד, מצד שני לא מומלץ למשוך קשר יותר מידי זמן וישנם חיילים רבים שהם נשואים ומסתדרים יפה (וגם נשותיהם) כך שזה לא נורא כל כך.

העיקר הוא "הרוח הגדולה" אם אתם מבינים את חשיבות העניין – הכל נהיה יותר ויותר "קל" יש בשביל מה לחכות ויש טעם לחיים.

אני מציע שתשקלו היטב את כל הפרטים, מתי הוא משתחרר, היכן הוא משרת, והאם הוא מוכן לעבור קל"ב (קרוב לבית), מה התנאים שהצבא נותן ומה את מתכוונת לעשות ובעיקר מה תחושתכם לגבי הקשר.

ויהי רצון שהקב"ה יתן לכם דעת וחכמה לקבל את ההחלטות הנכונות ותזכו להקים בית קדוש וטהור בישראל, אמן.