חתונה שניה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/11/05 19:42 ה בחשון התשסו

שאלה

אבקש לדעת האם מותר לבני מנישואיי הראשונים (בן 6) להיות נוכח בחתונתי השניה.

ואם לא אבקש לדעת מהם המניעים לכך והאם מבחינת נפשית/פסיכולוגית זה עלול לפגוע בו

תשובה

שלום וברכה
ראשית, שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.
השאלה אינה קשורה למותר או אסור, אלא לתחושה הפנימית שלכם. אם שניכם רוצים בו ביום נישואיכם, ואם הדבר אינו מביא לעימות עם בן הזוג הקודם שהילד עשוי להיפגע מכך אם מדובר בגירושין - טוב יהיה שהוא יבוא ויחוש שהוא חלק בלתי נפרד מהמשפחה החדשה שאתם בונים.
אם אחד התנאים לא קיים - יותר טוב שלא יבוא.

איני יכול לענות מההיבט הפסיכולוגי גם כיוון שאין לי הכשרה מקצועית לכך, אך בעיקר בשל העובדה שאיני מכיר את המציאות.

כל טוב