חתונה רפורמית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/10/06 22:01 כט בתשרי התשסז

שאלה

שלום וברכה!

הורי הוזמנו לאחרונה לחתונה של קרובת משפחה, וכשהגיעו לחופה גילו להפתעתם שמדובר בחתונה רפורמית (הטקסט היה שונה, הכלה קידשה את החתן, הם כתבו כתובה משלהם ועוד כהנא שינויים שלא הטילו צל של ספק בדבר). האם מותר להשתתף בחתונה שכזו? מהי תקפותה ההילכתית? (מה מעמד הילדים לדוגמא).

ועוד בנושא - האם מותר להשתתף בחתונה של דת אחרת?

תודה רבה, שבוע טוב וחודש טוב :)

תשובה

שלום וברכה
א. לחתונה זו אין כל תקפות הלכתית. הילדים הם כילדים שנולדו ללא נישואין.
ב. לו היה מדובר בדת אחרת - היה מקום לדון. כאן מדובר בדבר מה חמור בהרבה - בזיוף של דת של עצמך - ועל כן לא משתתפים בחופה.

כל טוב