חתונה פרנסה ויכוחים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/05/11 11:01 ח באייר התשעא

שאלה

שלום

אני וחבר שלי רצינו לשאול שאלות

אנחנו חברים 4 חודשים ונושא החתונה עולה .

אני חוזרת בתשובה והוא מבית מסורתי , הוא מתחזק .

1.ישנה בעיה בנושא הכספי של עלויות החתונה . הוא אומר שמהצד שלו לא יעזרו לו כספית ושרק מהצד שלי יעזרו , והוא לא מוכן לזה שרק ההורים שלי ישלמו .

אנחנו לא יודעים מה לעשות . הוא עובד בינתיים אבל יקח הרבה זמן עד שהוא יגיע לסכום.

הרי חתונה עולה בסביבות 100 - 150 אלף .(חצי ההורים שלי וחצי הוא)

מה עושים?

2.בנוסף יש לנו ריבים קטנים שהופכים לגדולים . אנחנו רבים הרבה, כי אנחנו לא מסכימים על דברים לפעמים או שאנחנו רואים דברים בדרכים שונות, ויש פחד שזה ימשיך ככה גם אם נתחתן.

3.ועוד דבר הוא שאני רוצה ללמוד שנה הבאה במכללת אמונה והבנתי שהלימודים מאוד אינטנסיבים . איך אפשר לשלב עבודה? הרי לא יהיה לנו מספיק כסף לחיות.

עד עכשיו חשבתי שאחד עובד ואחד לומד אבל לפי מה שבן זוגי אמר - אי אפשר להתקיים מסכום כל כך קטן. במיוחד אם חושבים להביא ילדים נורא מהר בעזרתו יתברך.

הוא חושב לעבוד שנה הבאה וללמוד שנה אחריה גם לתואר של 4 שנים.

בבקשה אם אפשר להתיחס לכל שאלה כראוי ובצורה ממוקדת.

תודה רבה :)

תשובה

ב"ה,

שלום,

1. עלות החתונה לא חייבת להיות בסכומים כאלה אפשר גם בפחות, ובפרט אם אין כסף.
אם הנחת היסוד היא שמתחתנים כמו כולם, אז באמת יכולים להגיע לסכומים כאלה, אבל אם על כל כל סעיף הוצאה שואלים האם באמת אנו רוצים וזקוקים לזה, יכולים להוריד מהסכום הזה.
למשל כמה נגנים יהיו בתזמורת, לא חיבים ששה שבעה או תשעה נגנים!, כמות המוזמנים, עלות המנה, גודל האולם, וכו', בכל הדברים האלו יש מרחב תמרון של עלויות ולא חייבים להוציא כפי מה שאחרים מוציאים.
ההפרש יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים.

2. בנוגע למריבות התכופות שבניכם,
מה שאתם לא מסכימים ומה שרואים דברים בדרכים שונות, זה טבעי ובסדר גמור, הרי דעותיהם של אנשים שונות זו מזו, צריך ללמוד לדבר ולתקשר גם כשיש הבדלי דעות, לתת מקום לראיה אחרת, לא להתרגז כשמישהו חושב אחרת,
ללמוד איך מגיעים להחלטות משותפות כשאין הסכמה וכו' אלו מיומניות יסוד של תקשורת שאפשר ללמוד אותם לבד או בהדרכה.

בברכה,

דני ארגמן