חתונה מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/06/02 05:51 כו בסיון התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום!

1ברצוני לשאול את הרב האם יש איסור לשבת ישיבה מעורבת בחתונה.

2בזמן הריקודים בחתונה האם ישנה בעיה להרים את הכלה על כסא .

תשובה

בס"ד

בודאי שישיבה מעורבת בחתונה זה לא ראוי ולא במקום. האנשים והנשים לבושות יפה, ולפעמים גם לא צנוע. ממקומות כאלה יוצאים הרבה הרהורים רעים ומחשבות לא צנועות ולא נכונות. ממחשבות כאלה לא בונים בתים - הורסים אותם!!

כשיש ריקודים מעורבים זה ממש איסור תורה חמור.
מי שעושה כן - חושב שאין לו יצר הרע והוא טועה בגדול. על המשחקים הללו משלמים מחיר הרבה יותר גדול.

לפעמים אתה מוזמן לחתונה כזאת וחוסר הענות יכול להביא מחלוקת. במקרה כזה באים רק לחופה, לוחצים חזק את ידי ההורים (בעל לבעל ואשה לאשה) כך מראים נוכחות חזקה ואחר כל הולכים מיד.

המזמינים לא רואים מתי באת ומתי הלכת. העיקר שהם ראו אותך. אפילו אם היית רק דקה או שתים. בודאי שהיית כל החופה.

בכל מקרה כשמתחילים ריקודים מעורבים - צא מיד. האיסור הוא לא רק לרקוד עם אשה זרה. האיסור הוא גם לצפות במראות כאלה.

מותר, אבל אין חובה לאכול ולשתות שם אפילו לא כוס מים.

לגבי הרמת חתן על כתפים ראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8030

לגבי הרמת כלה על כסא ראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7753