חתונה מעורבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/05/02 19:49 כה באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום, ידוע לי שמצוות לשמח כלה ביום חופתה הינה מצווה גדולה מאוד, לא אחת אני נתקלת בבעיה הבאה, חברה שמתחתנת בחתונה מעורבת, אחות ושאר המשפחה שהארועים בהם הינם ללא הפרדה, התבקשתי אף במספר חתונות מפי הכלה שהודיעה לי מראש שבחתונתה אני ארקוד, ושזה חשוב לה. שאלתי היא האם במקרים אלו של לשמח כלה צריך להתעקש ולא לרקוד מעורב או שיש לרקוד ולשמח את הכלה ביום הכי חשוב לה?

בתודה מראש, ענבל.

תשובה

ב"ה כ"ז אייר תשס"ב

לענבל שלום!

שאלתך מציגה התנגשות בין מצוה לעבירה, המצוה לשמח כלה שהיא כפי שכתבת מצוה גדולה וחשובה ומאידך העברה של ריקודים מעורבים, יש לנו כלל בהלכה של "מצוה הבאה בעבירה" ועל פי כלל זה מצוה הבאה בעבירה אינה מצוה, ולכן ברור שלא ניתן לשמח כלה על ידי ריקודים מעורבים שאיסורם חמור מאד. לגבי חתונה בה המעגלים נפרדים לגמרי רק שאין בה מחיצה, למרות שהדבר בעייתי מאד לכתחילה, נלע"ד שניתן ללכת ולשמח את הכלה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת