חתונה מעורבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/06/10 12:59 כב בסיון התשע

שאלה

שלום וברכה,

בע"ה אני עומד להתחתן באוגוסט.

ויש לנו דיון לגבי הריקודים.

הכלה רוצה בתחילה חסידי ואחר כך מעורב.

אני רוצה מה שנכון לעשות ומה שטוב לכולם.

מה ההלכה לגבי ריקוד מעורב? איפה המקור?

קראתי בשאלות דומות באתר ונאמר שאפשר לעשות מעורב אם זה פוגע באוכלוסיה מסויימת. אם אני יעשה מעורב יש לי קרובים דתיים מאוד שלא ירקדו ואם אני לא יעשה מעורב בצד הלא הכי דתי פחות ירקדו. אני יכול לעשות מחיצה ומי שרוצה לרקוד לא מעורב שתלך למחיצה ומי שרוצה שירקוד מעורב.

אודה לעזרתך בנדון. עם מקורות.

שבת שלום.

תשובה

ב"ה

שלום.

אחי יקירי מזל טוב!! יהי רצון שבורא עולם בקניין ישלים זה הבניין.

חתונה יש פעם אחת בחיים. וזו מצווה שלא חוזרת על עצמה (למעשה יש כמה מצוות שאתם מקיימים באותו ערב )

הטוב ביותר שהמצווה הזו תיעשה בהידור ובטוב ובניעמות ובשמחה ושלא יקרה שהמצווה הזו תהיה בבחינת "מצווה הבאה בעבירה".

ולכן אתם צריכם לשקול היטב היטב את הנושא הזה של ריקודים מעורבים . מפני שריקודים מעורבים של גברים עם נשים זה דבר שמנוגד לרצון ה' . והרי אתם לא מעוניינים לעשות מצווה ושהיא תהיה באה בעבירה .

ולכן בהתאם לסיטואציה ובהתאם ולמציאות ובהתאם למצב ולרצון של החתן והכלה עליכם לעשות כל מאמץ שהשמחה והקדושה והטהרה והשלום ישכנו בחתונתכם בביתכם ובמעונכם.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.