חתונה מוקדמת או לימוד תורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/02 08:08 כח בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

חתונה מוקדמת או לימוד תורה

(מצונזר)

תשובה

בס"ד

ההתקדמות הרוחנית לא צריכה להעצר ביום החתונה. יש אפשרות ללמוד אחרי החתונה כמעט אותו מספר שעות כמו שהיו קודם. ולפעמים יותר. אבל זה לימוד הרבה יותר בטהרה. ולימוד בטהרה ובנקיון הדעת יותר חשוב מלימוד של עוד שעה ביום.

כמובן שמי שמקבל עליו עול תורה צריך להוריד מעצמו עול דרך ארץ – דהיינו להציב לעצמו מטרה לא לרדוף אחרי החומריות. כי מי שמתחתן ורוצה מיד דירה של ארבעה חדרים ונכנס למשכתנא וחובות גם לריהוט וגם למוצרי החשמל וכד' – אין לו סיכוי ללמוד תורה כמו שצריך.

פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ועל הארץ תישן ובתורה אתה עמל – אם אתה עושה כן אשריך בעולם הזה וטוב לך בעולם הבא.

אם יש מי שיתן לך באהבה אמתית הורים שלך או הורים שלה ויש להם ונותנים ברצון ובאהבה – אין חסידות למנוע מהם לתת ולגרום להם צער. אבל בודאי שאין ללחוץ אותם לתת כדי שאתה תלמד תורה באופן שכזה.

בהצלחה