חתונה בספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/02/13 11:55 ב באדר התשעג

שאלה

שלום ברצונה לשאול האם מותר להתחתן ב22/5/2014? החתן ממוצא רוסי והכלה ספרדי.

אם לא אז באלו תאריכים כן אפשר במאי 2014?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על פי רוב נוהגים על פי המוצא של הבעל - לכן החתונה צריכה להתקיים לפי מנהג האשכנזים.

אני מצטט לך את פסיקת הרב א. מלמד מתוך שעור שלו:

"מנהג אשכנזים בארץ ישראל היה, לאסור נישואין מתחילת הספירה עד כ"ט באייר, ומראש חודש סיוון מותר.

יש רבנים שמקילים לערוך נישואין למי שלא קיים עדיין מצוות פריה ורביה מל"ג בעומר ואילך, ובשעת הצורך יש לשאול שאלת חכם.
ולגבי יום ל"ג בעומר, מוסכם על כל מנהגי אשכנז שמותר להינשא בו, ויש מקילים גם בליל ל"ג בעומר. ואם הנישואין נערכו ביום ל"ג לכל הדעות אפשר להמשיך בשמחה בליל ל"ד בעומר.
ביום כ"ח באייר, יום שחרור ירושלים, על פי תקנת הרבנות הראשית, מותר לפי כל מנהגי האשכנזים להינשא."

מסקנת דבריו שראוי להתחתן
לד בעומר - מבעוד יום 28 אפריל.
יום ירושלים כ"ח אייר - 8 מאי
השנה ר"ח סיוון ביום שישי ואח"כ שבת - לכן חתונה אפשרית ביום ראשון ושני: 12 - 13 מאי.
אח"כ חג שבועות. לאחר שבועות אפשר להתחתן בכל החודש.

הערה - בשאלה את מציינת שנת: 2014 - אבל הנחתי שזו טעות ואת שואלת על השנה - 2013.

אם אכן כוונתך ל2014 עליך לעיין בלוח שנה, ולבדוק התאמה של הדברים
http://www.yeshiva.org.il/calendar/

מזל טוב!