חתונה בין המצרים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/12/11 13:24 כב בכסלו התשעב

שאלה

שלום וברכה.

אני וארוסתי מצאנו אולם ובשעה טובה קבענו תאריך ביום הלועזי 10-7-12, תאריך עברי כ תמוז ה'תשע"ב.

אחרי בירור קצר הבנו שהתאריך בעייתי שכן הוא נופל בין המצרים ביום שבו חל איסור לאשכנזים להתחתן. (או כך הבנו)

העיניין הוא שגם אני וגם בת זוגי מעורבים, חצי ספרדים וחצי אשכנזים.

1. איך נקבעת עדה?

2. האם העובדה שאבי שנקרא אשכנזי, נולד בברזיל, והוריו אף הם נולדו שם מקלה איכשהו על האיסור?

3. האם באמת לא נוכל להתחתן בתאריך הזה?

תודה ושבוע טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

העדה נקבעת על פי האב.

העדה נקבעת על פי אבות אבותיך, ואם הם מארצות אשכנז אז צריך לנהוג כמוהם.

בניורק יש יהודים שהם דור שישי למהגרים מאירופה והם אשכנזים ויש קהילה של יוצאי חלב (סוריה) והם ספרדים.
בברכה,

דני ארגמן