חתונה בגיל מוקדם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/08/10 17:31 כו באב התשע

שאלה

שלום הרב.

אני בן 18 וחצי, סיימתי י"ב.אני בע"ה הולך לישיבת הסדר.

במשך כל חיי הייתי בבית דתי-מסורתי.

לפני כשנתיים התחלתי יותר להתחזק וב"ה כיום אני מקפיד על קלה כחמורה וכו'.

לפני כשנה, בסוף כיתה י"א,לאחר כמה זמן בו הכרתי בחורה אחת שאיתי בסניף. דיברנו והגענו למסקנה שהקשר בנינו רציני,אבל עדיין לא בזמן הנכון לכן דחינו את זה בשנה.

היום,לאחר שנה,אנחנו אמורים להתחיל לצאת.

היא בת 18 וקצת ואני 18 וחצי.

אנחנו בוגרים לגילנו.

בע"ה אני אהיה בשיבת הסדר,והיא-בשירות לאומי.

מכיוון שכל אחד מאיתנו במקום שונה יווצר מצב שאנחנו נראה אחד את השניה בערך פעמיים-שלוש בחודש. (שזה לא הרבה,וכך נוכל להתקדם לאט).

"התכנון" הוא שבערך נצא בתדירות הזו כשנה, ואז בע"ה נתקדם הלאה...

מה שאומר בסביבות תחילת השירות הצבאי שלי,נוכל להתחתן בע"ה.

שאלתי אל הרב היא,

האם אחרי חתונה, אפשר להמשיך ללמוד תורה בישיבה (לפחות עד סוף שיעור ה') בצורה טובה כמו לפני החתונה?

האם אפשר לבנות זוגיות נכונה וטובה בכזה מצב? אם כן, איך?

ואני חושב שבאמצע השירות הצבאי עדיין לא מתאים כל העניין של היריון וכו'. אז אם נוכל לדחות אותו בחצי שנה-שנה? וכך גם ניהיה מוכנים מבחינה נפשית(אסיים ללמוד בישיבה) וגם כלכלית.

כמו כן, אני חושב שכדאי לציין,שה"שנת הפסקה" שעשינו היתה מאוד קשה עבורי (וגם עבורה אני חושב).

ואני חושב שבין כל מיני יתרונות שיש בחתונה,יש גם כמה יתרונות שוליים ששיכים למקרה שלי,ולכן אציינם:

- די קשה לי לעזוב את הבית למקום רחוק- הישיבה. ואם בע"ה אקים בית, אולי זה יתן לי ראש יותר פנוי ושקט נפשי.

-היו לי בעבר נפילות מאוד קשות בתחום הצניעות ופגם הברית. וגם כיום יש לי מאבקים עם היצר. ואולי חתונה זה הפתרון.

אם אפשר, אבקש גם את ברכת הרב(על אף שאני כותב בלי שם).

תודה מראש

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

שאלתך מורכבת מכמה וכמה ענינים אשתדל להתיחס למרביתם,

א. אתה מתכנן להתחתן בתחילת השירות הצבאי, יש בזה בעיתיות מסוימת כי אתה לא לגמרי בצבא ולא לגמרי בבנין הזוגיות, לא לחינם אמרה התורה נקי יהיה לביתו שנה אחת, בשנה זו אדם מתרגל למציאות חדשה ובונה את הזוגיות, עי' ספר החינוך מצוה תקפ"ב (אמנם מצוה זו נאמרה במלחמת הרשות אבל העקרון נכון גם לגביך שאתה מתכנן את המהלכים).

ב. לימוד אחרי החתונה תלוי מאוד בלימוד שלפני החתונה, אם תשקוד על התורה לפני החתונה גם אחרי החתונה תמשיך להיות שקדן ואם לא אז החתונה לא תהפוך אותך לשקדן,
השנה או השנים הראשונות של הישיבה מעצבות את דמותו הרוחנית של האדם, ומה שנצרב בשנים הללו זה הבסיס לכל השנים הבאות, לכן צריך לנצל אותם להשקיע ולהיות מרוכז בהתפתחות הרוחנית.

ג. כתבת שקשה לעזוב את הבית למקום רחוק,
אני מניח שהתכוונת לומר שאם תתחתן תהיה קרוב לבית שלך,
אני מבין את הקושי להיות רחוק מהבית,
אבל מימלא תהיה רחוק במשך שנה וחצי עד הגיוס,
וכשתתגייס תהיה רחוק גם אם תתחתן.
כמו כן עדיין אין לך נסיון בישיבה, שם זוכים למעלות רוחניות חשובות שיכולות למלא כוחות מול הקושי של הריחוק.

ד. ככלל לא הייתי מציע לך להתיחס לחתונה כאל סם פלא שמרפא בעיות, בסופו של דבר הכל תלוי במאמץ ובהתמודדויות, אגב אחרי החתונה ישנם התמודדויות חדשות שלא קימות אצלך עכשיו. ואפילו בתחום של שמירת הברית.

ה. הערה אחרונה, אי אפשר לתכנן מראש את כל החיים ישנם הרבה הפתעות בדרך!!,
כל מה שכתבתי אלו הערות באופן כללי,
הייתי מציע לך להתחבר לראש הישיבה או לאחד הרמי"ם בישיבה שתלמד בה, ותפרוס לו את לבתיך, הוא יכיר אותך יותר טוב ויוכל להנחות אותך באופן יותר ספציפי.

שתזכה לעלות במעלות התורה ותבנה את ביתך בשמחה,

בברכה,

דני ארגמן