חתונה בבין המצרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/01/06 12:24 ד בטבת התשסו

שאלה

שלום,

בן זוגי ואני היינו מעוניינים להתחתן ברבנות בחודש יולי, כיום או יומיים לפני תקופת בין המצרים, אולם לעשות את מסיבת החתונה שתכלול חופה שנייה בתקופת בין המצרים (ללא רישום ברבנות- שכן הרישום יעשה יומיים לפני התקופה המדוברת). האם רב יכול לבצע חופה שנייה או במתכונת דומה לזוג שהוא כבר נשוי בתקופת בין המצרים?

בתודה מראש,

דליה ויפתח

תשובה

שלום וברכה
אמת הדבר שאיני מבין כלל את התוכנית שאתם מציעים.
מדוע שרב יהיה חלק בדבר שאינו אמיתי והוא הצגה בלבד ?
מדוע בכלל אתם נזקקים לרב בחלק זה של שמחתכם ?
הטוב ביותר הוא לעשות דברים באמת, ולערוך את הנישואים האמיתיים ברבנות בזמן המתאים, ולאחר מכן - אם רוצים לחגוג בצורה זו או אחרת לעשות זאת בדרך שרוצים.
לא אכנס לשאלת התאריך וקיומה של חגיגה זו בימי בין המצרים. עיקר הדבר שאני מבקש לעודד אתכם לעשות הוא לעשות את הדברים בצורה המכוונת ביותר לאמת, ואין צורך בטקסים שאין בהם את האמת הזוהרת בהם מכוח עוצמתה.

כל טוב, וראו ימים טובים בחייכם