חתונה בארץ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/04/13 19:40 ח באייר התשעג

שאלה

שלום וסליחה על העברית הלא טובה

קוראים לי דורון והתחתנתי בצורה חוקית בארה"ב לפני 8 חודשים (עשינו את זה ב NY Marriage Bureau)

אני מגיעים לישראל בקיץ ורוצים להתחתן עם רב (יש לנו רב במשפחה שיכול לעשות לנו חופה) אני לא אזרח בישראל אבל אישתי כן (והיא גם קיבלה אזרחות אמריקנית). אנחנו לא גרים בישראל אבל רצינו חתונה דתית כשאנחנו שם בקיץ.

האם מותר לנו להתחתן בישראל בעזרת רב דתי (אורדודוקסי) בלי הרבנות עם כבר יש לנו נישואים חוקיים מארה"ב? אמרו לנו שאם אנחנו נגיע לישראל לגור יכירו אותנו כנישואים על ידי האישור שלנו מNY גם ככה.

תודה.

תשובה

שלום לכם!

העברית שלך מצויינת!

כשמתחתנים - הכי טוב לעשות את זה בצורה הכי מוצלחת, ולא להתפשר!

תהליך הנישואים ברבנות אינו מסובך בכלל, ואם תרצה אשמח בעצמי לעזור.

נישואין על ידי רב ללא הרשמה ברבנות עלולים להיות עבירה על החוק, וגם עלולים לגרום צער וקושי לילדים כשהם ירצו להתחתן ויבקשו מהם את תעודת הנישואין של ההורים.

אני מצרף כאן קישור לתשובה המסבירה את נוהל ההרשמה לנישואין ברבנות:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=25278

כמו כן קישור לארגון "צוהר", שבו רבנים שישמחו לחתן אתכם ביחס חם וידידותי.http://www.tzohar.org.il/

בהצלחה!