חשש לרמאות של נוטלי צדקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/08/13 23:28 כט באב התשעג

שאלה

שלום!

אני בדרך כלל לא נוהגת לתת כסף לצדקה אלא אוכל, מתוך פחד שחלק מהכסף שאתן ינוצל לקניית סיגריות או סמים או הימורים ובקיצור רק יזיק למקבל...ורציתי לשאול אם יש באמת בעיה בנתינת כסף לאדם שאני לא יודעת מה יעשה בכסף שאתן לו ויכול להיות שרק יזיק לעצמו. ובנוסף אחרי פורים קיבלתי המון משלוחי מנות והלכתי לחלק אותם לעניים במדרחוב ורציתי לשאול אם יש גם בזה בעיה שהרי הבאתי להם ממתקים שיכול להיות שיפגעו בבריאותם.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם נותנים צדקה לרמאי לא מקיימים את המצווה. את אחראית לבדוק שהכסף ניתן למי שצריך.

כאשר את מחלקת ממתקים לאנשים מבוגרים את לא אחראית שמא ישתמשו בדרך מזיקה - הם אנשים מבוגרים.

רצ"ב קישור לתשובה של הרב אבינר בענין צדקה
http://www.havabooks.co.il/article_ID.asp?id=1218