חשיבות השם של האדם.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/06/08 21:29 א בסיון התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום!

האם יש עניין לקרוא לכל אדם בשמו הפרטי המלא?

אם כן מדוע?

כבוד הרב יכול לתת לי מקורות בהם אוכל ללמוד על הנושא?

תודה מראש.

קורל

תשובה

ב"ה

שלום.

בדרך כלל צריך לקרוא בשם הפרטי המלא ואפשר בודאי להשתמש בשם חיבה כחיבה או בקיצור וכדומה.

לגבי משמעות השם אני מעתיק לך תשובה שכתבתי כאן באתר

השם של האדם ניתן לו ע"י ההורים וזאת לאחר שהוכרז על השם [והוא נקבע כבר בשמיים לפני יצירת הוולד .]
(שכך הרי מכריזים על שידוכים בשמיים בת פלוני לפלוני) הקב"ה מסייע בידי ההורים שיבחרו את השם הנכון והמתאים והטוב ביותר עבור התינוק שלהם .
וכוון שזה מאוד רציני נפסקו בעניין הזה הרבה הלכות כגון שאסור לקרוא על שם של אדם רשע וכדומה.

יחד עם זאת לאדם יש בחירה חופשית למעשיו .
"מעשיך יקרבוך-ומעשיך ירחקוך" .
וכן יש שלבים שונים בחיי האדם שבו כל שלב מושפע מרובד אחר בחייו כדברי המדרש תנחומא

"שלשה שמות נקראו לו לאדם, אחד מה שקוראים לו אביו ואמו, ואחד מה שקוראין לו בני אדם ואחד מה שקונה הוא לעצמו, טוב מכולן מה שקונה הוא לעצמו, תדע לך שהרי בצלאל על ידי שקנה שם טוב זכה שיעשה מלאכת המשכן וכתיב (משלי כב) נבחר שם מעושר רב מכסף ומזהב חן טוב, מנין ממה שקראו בענין ראו קרא ה' בשם בצלאל, זה שאמר הכתוב טוב שם משמן טוב ויום המות מיום הולדו "

[שם אחד שניתן ע"י ההורים] מציין את החינוך שספג האדם בבית הוריו.
[השם השני] מה שספג ע"י חבריו וסביבתו.
[והשם השלישי ]שהוא החשוב ביותר זה מה שהאדם השקיע באישיות שלו.

וכאן מדובר על אותו שם. לא מדובר על שמות שונים.
לכן האופי של האדם נקבע ע"י האדם לעצמו בעצמו.
יתכן שיהיו נטיות גנטיות לכיוונים שונים אבל את חינוך האישיות רק האדם עושה ולא אף אחד אחר. במקומו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.