חשוב מאוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/07/09 11:41 ט באב התשסט

שאלה

בס"ד

חשוב מאוד

יש לי היום יום הולדת- תשעה באב..

התפילה שלי הייתה ממש זוועה.. פשוט לא התכוונתי התחלתי לחשוב מחשבות רעות ... אני ממש מרגישה רע עם זה כי במקום להתפלל ולהתכוון במיוחד ביום הולדת ולבקש בקשות התחלתי לחשוב מחשבות רעות.. אני מרגישה שאני סתם מתפללת מפחד שלא יקרו לי דברים רעים.. ולא באמת מתוך רצון וכוונה.. מה אפשר לעשות עם זה? האם מותר להגיד תהילים למרות ששמעתי שבט' באב אסור לומר תהילים? אני מרגישה פשוט רע ולא יודעת מה לעשות... לא יודעת איך להפוך את התפילה שלי לתפילה אמיתית ולא רק תפילה מפחד שמא יקרו לי דברים רעים...

תודה מראש

תשובה

בס"ד

אני ממהר להשיב כדי שתוכלי להספיק לתקן עוד היום:
1. אמירת תהלים מותרת מחצות היום - כלומר גם עכשיו.
2. יש עוד מקום לתפילת מנחה - ובתשעה באב היא חשובה מפני שאז אומרים את הקטעים הנוספים 'עננו ו-'נחם'.
לכן לכי היום לבית הכנסת - מעט מוקדם מזמן תפילת מנחה. תאמרי תהילים בפרקים המתאימים לך (חב"ד נוהגים לומר את הפרק של מספר השנים ביומולדת)
אחר כך תשארי לתפילת מנחה, תהיה לך הזדמנות לתפילה בכוונה ותיקון לכל היום שלך.
בברכה