חשוב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/05/13 15:30 י בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב!

1)לפני כמה זמן דיברתי איתך לגבי ילדה מסוימת שלא יוצאת לי מהראש שפחות או יותר בגילי הקשבתי לתשובתך ואפילו הפסקתי ללכת לאותו בית כנסת בשבתות כדי לא לראותה אך היא לא מפסיקה לעלות לי במחשבות ואני חייב עזרה להוציא אותה מראשי מה אוכל לעשות כעת?

2)קראתי שגיל שבו ההלכה אומרת להתחתן הוא בגיל 22 ומי שהגיע לגיל זה ולא התחתן עברה בידו אבל האם זה אותו דין גם כיום מכיוון שכיום מסיימים צבא בגיל זה ולאחר מכן צריך ללמוד מקצוע מסוים במשך כמה שנים כדי שיהיה לך ממה להתפרנס אז איך זה עובד היום?

תשובה

שלום!

1. תתפלל על זה לה'. תמצא לעצמך עיסוקים חיובים. יש לך ניסיון - זה סימן שה' יודע שיש לך כוחות לעמוד בו! בהצלחה!

2. בעקרון אתה צודק. אבל יש מקום להקל בימינו, בפרט לבחורי ישיבה, ובפרט בכדי שהבית יהיה על בסיס איתן יותר. כשתגיע לגיל שזה יכול להיות רלוונטי - עליך להתייעץ עם רב שמכיר אותך.

כל טוב!