חרדות לעתיד הקשר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/06/13 10:09 כט בסיון התשעג

שאלה

הרב דני שלום,

אני בת 21 .בערך 4 שנים אני מתמודדדת עם חרדות קשות ורבות, בעקבות חרדות אלו פניתי לפסיכולוגית וקיבלתי עזרה זמנית. החששות קשורים לעיתים קרובות לחשיבה שאיני בסדר בתחומים שונים, ובמיוחד בתחומים דתיים. לדוגמא פחד שמחשבות בהם קיבלתי על עצמי דברים מחייבות אותי. פחד מהשאלה של חפצים בגלל גזל פחד מקדושי שחוק, פחד מטומאה ועוד.. חשוב לי לציין שבסך הכול אני מתפקדת כרגיל ואף אחד ממשפחתי, מחברותי הקרובות ואף מחברותי הקרובות ביותר לא מודעים לבעיה. הבעיה העיקרית היא הפחד כיצד חרדות אלו ישפיע על תפקודי בעתיד בעיקר כאישה וכאמא . במיוחד בגלל שאני יוצאת עם בחור דתי המודע לחלק מהבעיה אבל אני לא מצליחה לדבר איתו על זה עד הסוף לפני מספר ימים הוא הודיע לי שהוא רוצה שנתחתן. הקשר ביננו כבר מאוד חזק ואנחנו לא מצליחים לדמיין פרידה וכבר ברור לשנינו שנתחתן בסוף, אבל אני מרגישה שמצד אחד לא אוכל להתחתן איתו לפני שהוא יבין את הבעיה במלואה ומצד שני אני יודעת כמה קשה לו שאני כל פעם דוחה את ההחלטה על החתונה ואני גם לא מסוגלת להמשיך לדחות אותו ולהכאיב לו עוד עד שנגיע לפתיחות מספיקה כדי לדבר על נושאים אלו..אני לא יודעת מה לעשות..אשמח לעזרה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

יש את בעית החרדות שנתנת לטיפול, ויש גם את היחס לבעיה, אם את מסתכלת עליה כהר גדול זה יוצר קושי לדבר על הענין,

אבל אם תתיחסי לבעיה בפרופורציה המתאימה, זה יכול להקל עליך לדבר.

זה לא בעיה מוסרית שלך, זו לא אשמתך שיש לך חרדות, זה לא דבר שאינו בר טיפול, את לא מתעצלת ולא מזניחה את הטיפול אז את בסדר גמור, את נורמאלית לחלוטין עם מטרד שצריך ואפשר לסלק אותו על ידי הדרכה נכונה.

בקיצור, אל תתני לבעיה הזו להשתלט על המחשבה שלך, תגמדי אותה בעניך, וכשלא תפחדי ממנה יקל עליך לדבר.

אשמח ליעץ בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן