חקר העולם - קצת מכפירה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/03 16:28 ז באלול התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב!

התחלתי ללמוד באולפנה כימיה ופיזיקה. וזה ממש נראה לי לא בסדר להתחיל לחקור את העולם שהקב"ה ברא... לא כל כך קל להסביר, אבל אני מרגישה שאדם מאמין לא צריך לעסוק בדברים האלו.

השאלה שלי התחרפה כשהמורה שלי הציג את עצמו כדוקטור עם הסמכה לרבנות...

האם אלו לא "חכמות חיצוניות"? "תרבות יוון"? כפירה?????????

תודה.

תשובה

בס"ד

כל כמה שהאדם לומד את העולם יותר ויותר - ניד הוא מתמלא אהבת אין קץ לאלוקים.
הוא רואה כמה אלוקים חכם וכמה אלוקים סידר את הכל בחכמה כל כך מופלאה.

להפך - זה כבוד לאלוקים ללמוד על העולם שהוא ברא.

(משלי כה ב)
"כְּבֹד אֱלֹהִים הַסְתֵּר דָּבָר וּכְבֹד מְלָכִים חֲקֹר דָּבָר":

וכבוד מלכים הוא ללמוד על מלכותו שבכל היא משלה.

העובדה שהמורה הוא גם רב וגם ד"ר אינה חסרון אם כי צריך לראות היטב מה העיקר אצלו הרב או הד"ר.

והעיקר אלו לא "חכמות חיצוניות"? ולא "תרבות יוון". רק פילוסופיה וחכמה אנושית היא חכמה חיצונית ותרבות יוון. אבל לא חכמת העולם שברא אלוקים.

בהצלחה