חציצת צבע בנטילת ידיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/13 21:10 כח בתמוז התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב.

לאחרונה למדתי במעט הלכות נטילת ידיים ולמדתי שאם יש לכלוך על היד שמקפידים עליו, זה חציצה. ב"מקפידים" הכוונה לא האדם עצמו אלא נוהג העולם- לדוג'- צבע עם צבע על היד, לא מקפיד הוא ולא שאר העולם אך אדם רגיל עם צבע על היד, מקפיד העולם על כך ולכן אם לאדם עצמו זה לא משנה שיהיה לו בצע על היד והוא מקפיד על כך, זה לא נחשב כי בד"כ האנשים מקפידים.

אני כותבת המון במהלך היום והמון פעמים נשאר לי סימן של צבע ביד, מהעטים, הטושים וכו'.

אני מנסה להוריד זאת אך אם זה לא יורד זה נשאר ככה ולא כ"כ משנה לי.

האם זה חוצץ בנטילת ידיים?!

ומה עושים באמת אם זה לא יורד במים וסבון (ובמקלחת יורד הרוב אך אח"כ כותבים שוב וזה שוב נמרח?).

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו לא חציצה: "דברים שאין בהם ממשות דהיינו שאי אפשר לחוש במציאותם על ידי חוש המישוש אינם חוצצים ולכן מי שידו נתלכלכה במעט דיו של עט או עופרת עיפרון אין בזה חציצה".
מתוך
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=נטילת_ידים