חצאית רעומה - תשומת לב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 04:58 יח בשבט התשסב

שאלה

בזמן האחרון שמתי לב שחצאית 3/4 מושך צומי וכנ"ל לגבי חצאיות ה"רעומה" שיצאו לאחרונה!

מה עושים במקרה כזה בו "ניגמלתי" מחצאיות ה-3/4 בגלל נושא הצניעות ועברתי לחצאיות הפעמון וגם היא מושכת צומי ולא פחות משאר החצאיות?

תשובה

בס"ד
איני יודע מהי ה"רעומה" שדיברת עליה אבל אני רוצה להפנות אותך לתשובה שכתבתי למשהו דומה למישיהי ששאלה על משהו "שלוכי" ו"קלוש" אני חושב שהתשובה אליה תתאים גם לשאלתך.
בעקרון תשומת לב נגרמת גם ממך מצבע הלבוש שלך, ממחשבותיך, מתנועותיך, מהבושם שאת שמה, מהדיבורים שלך, מסגנון הדיבור וכמובן מהתוכן. אם את רוצה שלא למשוך תשומת לב - שימי לב לכל הנ"ל.

והרי התשובה

אינני יודע מהן "קלוש" ו"שלוכי" -

אבל את אמורה לדעת!!
האם הלבוש הזה מקובל בין הבנות הטובות או שזה הסמל של החלשות או שח"ו זה הלבוש של הבנות המאבדות את זהותן לטובת זהות של כל משהו מיובא.

לכי עם משהו צנוע. שכוחך יהיה בך לא במשהו חיצוני. כי יש בנות שכל ראשן מונח בשאלת הלבוש והתסרוקת כאילו שאלה השאלות ההרות גרול לעם ישראל וכאילו שאלות אלו יביאו את המשיח.

אם מישהי תתמקד בעצמה - בנפש שלה - באישיות שלה, ימצא אותה בחור שמחפש נפש ואישיות.
אם היא תתמקד בלבוש ובגוף - ימצא אותו בחור שמחפש גוף ולבוש.
כנ"ל כסף וכנ"ל כל השאר.

רק מי שמתמקדת בגוף צריכה לזכור שלא לעולם חוסן והגוף זה דבר בלה.
ומי שמתקמדת בלבוש צריכה לדעת כי לבוש זה דבר מתחלף.

העיקר הוא העיקר.