חצאית קצרה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/05/07 13:09 ח בסיון התשסז

שאלה

האם מותר ללבוש חצאית קצרה שהיא עד הברך.. ויש מתחת מכנס שמכסה את הברך(שהמכנס הוא צמוד לרגל)?!

או מכנס שהוא רחב על הרגל?!

ואם מותר.. מה יותר עדיף?!

ולמה?!

תשובה

שלום וברכה!

חצאית צריכה לכסות את הברך בכל מצב בין בישיבה , בין בעמידה, לכן חצאית שלא יורדת כ-10 סמ' מתחת לברך היא לא צנועה בין אם יש מתחתיה מכנס בין אם אין.

לכן אך ורק אם את לובשת חצאית כפי שתיארתי למעלה ולא שום חצאית אחרת, את יכולה לשים מתחתיה מכנסיים.הרי כל ההיתר במכנסיים הוא אך ורק אם יש מעליהם חצאית צנועה העונה על הדרישות של ההלכה.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון