חצאית ארוכה או גרביים לפני מנהג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/09 14:28 י בטבת התשע

שאלה

מה המקורות לכך שצריך ללכת עם חצאיות ארוכות?

אמי הולכת עם חצאיות ארוכות ומעונינת שגם אני ילך ככה!

מה עלי לעשות?זה דבר שמאד קשה לי גם בגלל שאני לא חושבת שצריך ללכת ככה אלא פשוט עם חצאיות אחרי הברך...

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אין שום הכרח שהחצאית תהיה ארוכה. דווקא בחוגים החרדיים מקפידים שלא ללכת עם חצאית ארוכה (מפני שזה כמו אצל הדתיים לאומיים...) אבל הם לובשים גרביים על כל הרגל.

יש מנהגים שמקפידים לכסות את כל הרגל בגרב. אולי אמא שלך נוהגת כך - ובמקום גרביים היא לובשת חצאית ארוכה.
אם המנהג של המשפחה שלך הוא ללבוש גרביים אז את יכולה או ללכת עם חצאיח ארוכה או ללבוש גרביים וללכת עם חצאית מתחת לברך.