חצאיות בסיס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/04/13 22:51 כא בניסן התשעג

שאלה

שלום,

אני בת 15 ויש לי בעיה שממש מדכאת אותי.

חצאיות בסיס.

מיכיוון שאני גבוהה אני לא מוצאת שמלות בשבת מספיק ארוכות. ואני גם קצת שמנמונת...אז אני לא יכולה לשים שמלות ממש ארוכות וכאלה כי זה לא מחמיא ליי. אני מרגישה שכשאני שמה חצאית בסיס אני חייבת מעל הברך . אני לא יכולה לשים אותו באורך שאני הולכת בו בדרך כלל שזה אחרי הברך. אני מרגישה שאני ניראית ענקית. וזה ממש מדכא אותי הסיפור הזה. מה עושים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מי שרוצה לעשות רק מה שמתאים לו - איננו יכול להיות 'עבד ד'' וגם לא "אוהב ד'".

"עבודת ד'" - "קיום מצוות" - "יראת שמים" - "אהבת ד'" - לכל המושגים הללו יש משמעות אחת: האדם לא תמיד עושה מה שטוב לו ומה שנוח לו.

אצל אדם דתי העקר איננו מה שנוח ומתאים לי (כך זה אצל רוב החילונים) העקר הוא מה ד' דורש ממני. אדם דתי מבקש ללכת בדרך ד'. דווקא כאשר ההליכה הזאת קשה, היא מאתגרת את המאמין ואומרת לו "נראה אותך מתעקש ולא מוותר על אמונתך".

כל יום כשאת אומרת בקריאת שמע: "ואהבת את ד' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך" תשאלי את עצמך האם את באמת מתכוונת בפסוק זה. אם התשובה היא 'אני מכוונת' אז את חייבת למצוא משהו חשוב לך שאת מוותרת עליו לכבוד ד'. לאהוב מישהו פרושו לתת לו משהו ממני. לוותר עבורו על משהו שחשוב לי.
זה יכול להיות גם לוותר באורך (הקצר) של חצאית בסיס...