חסידות ברסלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/02 12:10 יג בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

רצתי לשאול מה דעת הרב על חסידות ברסלב.

אני מתעניינת בחסידות זו אך איני מבינה את עניין ההתקשרות לצדיק. לפי חסידות זו הקשר בין האדם לבורא יכול להגיע לרמה הרבה יותר גבוהה אם האדם יתקשר לצדיק ( על ידי אמירת מילים:" הריני מקשר עצמי לצדיק נחמן בן פיגה...")מה דעת הרב בעיניין?

תודה מראש על זמנו של הרב.

בציפה לגאולה השלמה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום

מי אני כי אתן ציונים.
תמיד זה טוב שאדם מקשר עצמו עם הצדיקים.
עם אלה שחיים ועם אלה שאינם חיים.
וכך אכן מופיע בסידורים ובמחזורים של הספרדים.
לפני כל תפילה אנו מקשרים בנוסח מיוחד אתעצמנו ומתפללים ומבקשים מהשם שיעתר לנו בזכותם.

אם את רוצה להכיר לעומק את חייבת ללמוד!!
כן ללמוד את התורות של רבי נחמן ושל רבי נתן תלמידו.
רק כך .זו הדרך.
ולא להיות ניזונים מסיפורים ומשברי שמועות ומאגדות יפות. ללמוד בצורה בלתי אמצעית -ישירות.
ואז תרגישי את הנועם שיש בלימוד התורה.

זכות הצדיקים תגן עלנו אמן.

בברכה,

עוזיאל
"כל העולם כולו גשר צר מאוד,
והעיקר.
לא לפחד כלל.

עייני גם ב :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9078