חסד המת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/10 22:03 כא באב התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב!

את השאלה הזו אני שואלת לאחר שיחה עם אדם חילוני איתו אני עובדת ששאל אותי שאלה בנושא שהיה זר לי.אותו אדם מקועקע בכל מיני איברים בגופו והוא אמר שכאשר אדם מת אסור לקבור אותו עם הקעקועים ולכן מורידים או חותכים את האור...(לא בדיוק הבנתי), השאלה שלו הייתה למה משחיטים את גוף האדם בצורה כזו אם הוא אמור להיקבר בשלמות, הרי זה מפחית ופוגע בגוף השלם?

אשמח לדעת את ההלכה לעומקה והיכן היא כתובה, כדי ללמוד עוד בנושא.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לא פוגעים ולא משחיתים את העור. אדם שיש בעורו קעקוע נקבר עם הקעקוע.
עייני

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3429579,00.html