חניכות והסברת צניעות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/06/09 16:33 כו בסיון התשסט

שאלה

אני מדריכה בסניף פיתוח, כיתה ח'. (אין לנו אתיופים בסניף)

הבעיה שאני נתקלת בה כל הזמן זה בנים בנות.

חניכות שלי באות מהשכונה, שזה פשוט מציאות שונה.

הם לא מבינות וכמו שאני רואה עכשיו, הם גם לעולם לא יבינו מה הבעיה בלדבר עם בן, סתם, ללא סיבה.

שמירת נגיעה לא מדבר אליהם בכלל.

אם אני אתחיל להסביר להם על קשר עם בן, שזה דבר קדוש ולחתונה וכדו' כמו שמסבירים פה הרבה פעמים באתר, הם פשוט יצחקו לי בפרצוף.

רציתי לשאול אם יש לכם רעיון אחר, לנסות להסביר את הבעיתיות שבקשר עם בנים, בדיבור עם בנים, בלגעת בבנים וכדו'...

משהו שונה מתשובה כמו- זה קשר שלא בריא בגיל הזה, זה דבר קדוש, וכדו'..

תודה.

תשובה

שלום

'כמים פנים לפנים כן לב האדם לאדם'.

אם את תהיי חדורה באמונה בצדקת הערך הזה, יכבדו את דרכך ולא יבזו אותה.

אין צורך לשכנע חניכים על ידי חזרה על מנטרות. אומרים פעם אחד את דעתך, ומתרכזים בדוגמה אישית.

כשהחניכות יראו שאת בחורה חכמה, בוגרת, אחראית, משעשעת, שמחה, הן ירצו לחכות אותך, יראו בך מודל.

ריכוז מאמץ באמירות אכן לאמסייעת וגורמת לליצנות.

בהצלחה בעבודת הקודש בתנועה