חנוכת הבית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/16 16:59 ז בתמוז התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני ובעלי התחתנו לפני כמה שבועות ונכנסנו באותו זמן גם לדירה.

שמענו שיש מנהג טוב לעשות טקס חנוכת הבית עם סעודת מצווה וקטע שאומרים בסוף.

רצינו לשאול האם אנחנו יכולים עדיין לקיים טקס זה?

ומה צריך לעשות בטקס?

תודה רבה

תשובה

שלום
מזל טוב גם על החתונה וגם על הבית. בע"ה שיהיה בנין שלם עדי-עד.
אפשר ורצוי לעשות חנוכת בית.
לבני עדות המזרח, המנהג הוא לקרוא בחבורה של כמה אנשים (לא כולם קוראים הכל, אלא מחלקים את הדברים בין הנוכחים), ועדיף במנין, את הנוסח המופיע בספרים המיוחדים לחנוכת בית, ושיש אותם בהרבה בתי כנסת.
אם לא מוצאים, יש את הנוסח בקישור הזה - http://www.daat.ac.il/daat/vl/hanukatbayit/hanukatbayit01.pdf