חנוכיה בערב שבת מה עושים.?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/12/03 03:40 כג בכסלו התשסד

שאלה

הרב עוזיאל יש לי שאלה .איך הסדר של הדברים הערב שבת אני מתכוון לגבי ההדלקה של הנרות מתי אשתי צריכה להדליק נרות?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית עדיף להתפלל ביום שישי שנה זו (סד') תפילת מנחה גדולה .

ובכניסת השבת תכנס את כל בני ביתך ותדליק נרות חנוכה בשמחה ובטוב לבב.
ואח"כ אשתך תדליק נרות שבת בנחת ובשלוות הנפש.
ואם הזמן דחוק יכולה היא להדליק נרות שבת מיד לאחר ההדלקה של הנר הראשון .
אל תשכח לשים לב שהנרות ידלקו חצי שעה אחרי החשכה (כלומר לפחות שעה ).

אם כבתה לך החנוכיה בערב שבת לפני שהלכת לבית הכנסת בזמן ולא קבלת שבת אז תדליק שוב ללא ברכה .

חג אורים שמח,

עוזיאל

.