חנוכה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/12/10 13:07 כד בכסלו התשעא

שאלה

שלום אשמח לקבל הסבר מפורט וברור,לגביי ההלכה שמקורה בקיצור שולחן ערוך,ילקוט יוסף:

מי שמלא קעה שמן והקיף אותה פתילות,אם כפה עליה כל קודם ההדלקה,עולה לכמה בני אדם,כגון המדהרין שכל אחד מבני הבית מדליק נר אחד.אבל אם לא כפה עליה כלי עשאה כמדורה,ואפילו לאחדם אחד אינה עולה. וחוזר מדליק נרות כדין בברכה. ואם הדליק ואחר כך כפיה עלי כלי,יכבר הנר ויחזור להדליק בלא ברכה. ואם הרחקי את הפתילות זו מזו כשיעור אצבע,והפתילות בינוניות,שאין השלהבת של האחת נגעת בחברתה,יש אמרים שיצאו ידי חובה נרק חנוכה,אף על פי שלא כפה עליה כלי.

תשובה

ב"ה
לשואל שלום,

כשמדליקים נר חנוכה צריך להיות ניכר מספר הנרות ואם מדליקים בקערת שמן זה נראה כמדורה ולא נר ולא יצא ידי חובה.

מדין הגמרא צריך להדליק נר אחד כל יום לכל המשפחה,
אבל למהדרין כל אחד מדליק נר אחד כל יום כך שמשפחה עם שלושה אנשים מדליקים ביום השלישי תשע נרות, ואם הניחו תשע פתילות בקערה וכפו עליה כלי זה נישב תשע נרות אבל בלי כלי לא נחשב אפילו אחד.

ואם יש רווח בין הפתילות יש אומרים שיצא.

מתנצל על העיכוב.

בברכה,

דני ארגמן