חמץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/10 20:10 כז בניסן התשע

שאלה

שלום וברכה,

במהלך חג הפסח נמצא חמץ בביתי. לחמניה שנשארה במקפיא. (מיותר לומר שניקיתי לא קצת ובכל זאת..אולי הייתי צריכה להקפיד יותר)

לכשראיתי אותה מייד זרקתי אותה.

שאלתי היא- האם עשיתי נכון, או שהייתי צריכה לעשות דבר אחר?

יש משהו שעליי לעשות כדי לכפר על דבר כזה או שעיקר העניין הוא להתחרט ולקבל על עצמי להשתדל שלא יקרה שוב?

תודה רבה..

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אין כל סיבה לדאגה.
יחד עם בדיקת החמץ ושרפתו אנחנו אומרים את המשפט (בארמית) "כל חמירא וחמיעא...". פרושו בעברית שאנחנו מבטלים את החמץ שנשאר (כמובן בטעות) ברשותנו.
לכן הלחמניה שמצאת, מבחינה הלכתית אינה לחמניה אלא רק עפר הארץ.
ודאי לאחר שבטלת אותה את לא יכולה להשתמש בה וצריך לבער אותה - גם לאחר הפסח. כך עשית וטוב ונכון עשית.