חמץ שעבר עליו הפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/05/08 14:21 ח באייר התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

לא עשיתי מכירת חמץ בפסח ונשאר לנו בבית

מס' דברים שאינם כשרים לפסח (כגון: ספגטי, ממרח טונה, חלבה, אבקת סוכר) ואיני יודעת אם יש אפשרות לאכול מן המאכלים הללו לאחר הפסח, מה אני אמורה לעשות? האם לזרוק את אותם מצרכים או שמא הם מותרים באכילה?

תשובה

ב"ה

שלום.

יש לבדוק היטב האם משהו ערך לכם "מכירת חמץ" כי יתכן שהמצרכים כן נמכרו ואתה לא יודע .

ואם לאחר בירור מקיף מסתבר שהחמץ היה ברשותך במהלך הפסח והוא לא נמכר וגם לא ביטלת אותו בביטול חמץ הרי שאסור להשתמש בחמץ הזה כעת ויש לזרוק אותו. וכל זה מדובר רק מצרכים שהם חמץ גמור כגון איטריות וכדומהם ולא בתערובת חמץ.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.