חמץ גמור במחסן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/03/10 17:20 ו בניסן התשע

שאלה

שלום, בבניין הדירות שלנו ישנו מחסן בקומה התחתונה, מחסן זה מחולק לחדרים קטנים (לכל דירה יש את החדר שלה ומפתח משלה).

ברצוני לשאול האם מותר להשאיר חמץ גמור בחדר שלנו במחסן בזמן חג הפסח? (אף אחד לא יגיע לחדר שלנו במחסן וזה יישאר נעול במפתח)

תודה רבה וחג כשר ושמח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הואיל והמחסן שייך לך אסור להשאיר שם חמץ, בגלל האיסור שלא ימצא חמץ ברשותך (אלא אם כן נעשית מכירת חמץ).
נהגו גם במכירת חמץ שלא למכור חמץ ממש אלא אם כן מדובר בכמויות גדולות שיגרמו נזק כספי.