חמץ בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/03/13 17:59 כ בניסן התשעג

שאלה

שלום רב,

אני כותבת בצער רב.

אני לא מגדירה את עצמי דתיה, אך שומרת על כשרות, וכמובן על כשרות בפסח. כמו כן, אני בוחרת שלא לבודד את עצמי מחבריי, שאינם שומרים.

לצערי, במהלך חוה"מ נפגשתי עם חברים, שאינם שומרים, אך יודעים שאני שומרת. במהלך היום דיברתי על החשיבות של זה עבורי, ואכלתי לידם מצה ואוכל שמותר בפסח, ולא נגעתי באוכל שאינו מותר, גם שהם אכלו לידי.

לאחר יום וחצי שבילינו ביחד, אכלתי איתם צהריים.

בארוחה אכלתי שניצל, שהם הכינו (עם פירורי לחם).

כמובן, שהיה עלי להיות יותר עירנית, אבל לא הייתי, ו"התעוררתי" רק לאחר הארוחה. הפירורים היו מקמח רגיל (ולא מקמח מצה).

מאוד כואב לי מאותו הרגע.

אני אודה על הסבר בנושא - מה עוצמת הטעות? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לכפר על כך?

וגם - איפה חוסר הדיוק שלי? איך אוכל לעבוד על כך בעומק?

תודה,

חג שמח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש חשש גדול שהחברים שלך לא היו תמימים בענין: הם ידעו שהשניצל חמץ גמור, הם ידעו שאת שומרת כשרות לפסח והם לא אמרו לך דבר!

מלבד התיקון והתשובה על מה שקרה לך את צריכה לשאול את עצמך שאלה נוקבת אודות חוסר הגינותם של החברים שלך וחוסר הכבוד שלהם כלפיך.

בנושא התיקון והתשובה עייני בתשובה שכתבתי:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=286667