חלמתי חלום ואיני יודעת מהו?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/07/02 11:07 ה באב התשסב

שאלה

כבוד הרב, שלום.

קראתי את תשובתך לשאלה בנושא חלום על חבר וכו'.

בזמן האחרון אני חולמת כל לילה או כל שני לילות חלומות בהן אחד ההורים שלי או שניהם או כל משפחתי מתים\נרצחים\מתאבדים. זה מאד מפחיד אותי. האם זה אומר משהו? זה עונש? אני מאד אוהבת את ההורים שלי, וברור לי שהחלומות האלה אינם מה שאני רוצה שיקרה. אני פוחדת שזו נבואה או ראיית-העתיד.

האם אני צריכה לצום תענית-חלום? אם כן, מהם ההלכות הנוגעות לכך?

בברכה ותודה מראש,

שירה.

תשובה

ב"ה

שירה שלום.

התלמוד הבבלי במסכת ברכות מסווג סוגי מסויימים של חלומות כהבל וכדברים בטלים.
ויש סוגים של חלומות אמת.
וכבר נפסקה ההלכה בשו"ע סימן ק"ל על פי דברי התלמוד במסכת ברכות דף ה:
מי שחלם ונפשו עגומה עליו יעשה "הטבת חלום"
ו (מופיעה ברוב הסידורים)
וכן יש לבקש בברכת הכהנים בקשה מיוחדת שיתהפך החלום לטובה ולברכה.(גם זה מופיע בסידור)
אפשר גם ללכת לחבר\ה חכם\חכמה קרוב\ה שישמע\תשמע את החלום ויפתור אותו לטובה -
וכך ירגע המצפון
ותעלם ההרגשה העוגמת את הנפש.

מכאן את למדה שהחלום שחלמת הוא חלום טוב רק צריך מי שיפרש לך אותו ובמקום לעשות "תענית חלום" תעשי "סעודת חלום".עם דברי תורה התעלות וקדושה.

בתאבון.

"מי שחלם לו הן נשאר לו החלום,
מי שחלם והתגשם לו החלום,
מי שנשאר ער כל הלילה עוד יראה אור יום,
וגם יעשה הטבת חלום"

עוזיאל