חלוקת עיתונים בבית כנסת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/05/15 23:14 יג באייר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום,

1. האם חל איסור להביא לבית המדרש עיתונות יומית לאיסוף עצמי של המתפללים לאחר התפילה? היש בכל חילול קודשי בית המדרש או בית כנסת?? או שמא אין בכך משום פגיעה במקדש מעט?

2. מנין ההיתר, אם קיים, להדפיס תמונות רבנים על כריכות תהילים סידורים ושאר ספרי קודש? האין בכל משום " לא תעשה לך כל תמונה..... " מדוע אין רואים זאת אצל האשכנזים?

בכבוד רב,

אלי

תשובה

ב"ה

שלום.

1)בודאי שלא ראוי לחלק דברי דואר,חבילות מכתבים, עיתונים וכ"ו בבית הכנסת או בבית המדרש.
ועיין בשו"ע או"ח סימן קנא סעיף א שאסור לנהוג ב"קלות ראש" בבית הכנסת.
ודע לך שבית מדרש קדושתו גבוה יותר מבית כנסת.ובית מדרש שמשמש גם לבית כנסת קדושתו גבוה מאוד.

ועיין ב"שדה חמד" מערכת ב כלל מג לרבי חזקיה מדיני (רבה של חברון) שציטט הרבה פוסקים שקדושת בית הכנסת היא מדאורייתא.

ולכן עצתי אליך לשוחח עם אותם אנשים ולבקש מהם לחדול מכך.

2)הרב אליהו זצ"ל התנגד לכך. ואמר שאסור להתפלל כנגד סידור שיש עליו תמונה של אדם .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.