חלוקת לחמניות בבית הספר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/04/08 12:51 ג בניסן התשסח

שאלה

לרב שלום,

אני בת שירות בבית ספר מקיף בראשון לציון. בשנה זו אני עובדת המון עם ילדים יוצאי אתיופיה שיש להם בעיות כלכליות קשות וכן מחסור באוכל ולכן מצאנו תורם שתורם לנו כל בוקר 100 לחמניות לחלק לילדים. הבעיה היא שבבית ספר יש גם ילדים רגילים שאינם צריכים את האוכל אלא "סתם,בא להם לחמניה". מצד אחד זה ממש לא בסדר כי זה גנבת דעת- הרי התורם תורם לנזקקים, אך מצד שני אם נכריז שהלחמניות הם רק לאתיופים זה יהיה בושה והם מאוד יתביישו לבוא לקחת לחמניה ובכך לא השגנו שום דבר.מה אני יכולה לעשות?!!? האם עדיף להפסיק להביא את הלחמניות כדי שלא יוצר מצב של גנבת דעת ושימוש בתרומות שלא למטרתם?!?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח על כך שאתם מקיימים את העולם . שהרי "על שלושה דברים העולם עומד" ואתם מקיימים את גמילות החסדים ובכך מעמידים את העולם אשריכם!!.

חלוקת הלחמניות צריכה להתבצע לפי סדר עדיפות.
כול התלמידים אוהבים לחמניות טריות כולם אהובים כולם ברורים כולם קדושים כולם עושים באימה רצון קונם וכולם פתחים את פיהם לבקש לחמניה טריה... .

הראשונים לקבל הם מי [שזקוקים ביותר] ללחמניה. ואם יש די והותר ניתן לחלק גם למי [שזקוקים פחות ] ואם יש די והותר ניתן לחלק למי שזקוקים עוד פחות וכך הלאה.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.