חלוקה של הפרקים בתנ"ך ועוד שאלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/08 20:39 יח בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, יש לי כמה שאלות אשמח עם תענה:1. האם בצהריים כשיושנים צריך להגיד את ברכת קריאת שמע ?

2. בירמיהו פרק ל"א פסוקים 30-33 כתוב כך: "הנה ימים באים נאום ה' וכרתי את בית ישראל ואת בית יהודה ברית חדשה: לא כברית אשר כרתי את אבותם ביום החזיקי בידם להוציאם מארץ מצרים אשר המה הפרו את בריתי ואנוכי בעלתי בה נאם ה': כי זאת הברית אשר אכרת את בית ישראל אחרי הימים ההם נאם ה' נתתי את תורתי בקירבם ועל ליבם אכתבנה והייתי להם לה' והמה יהיו לי לעם: ולא ילמדו עוד איש את רעהו ואיש את אחיו והמה יהי לי לעם: ולא ילמדו עוד איש את רעהו ואיש את אחיו לאמר דעו את ה' כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם נאם ה' כי אסלח לעונם ולחטאתם לא אזכר עוד"

מה אומרים הפסוקים האלה/ מה כוונתם ?מזאת אומרת ברית חדשה?

3. בב"ס המורה לתנ"ך אמרה לנו שאת התנ"ך כומר נוצרי חילק , האם זה נכון?

חג שמח ומועדים לשמחה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא .
2) עיין בפירוש "דעת מקרא" לפסוקים אלו.
3)אכן כן.
החלוקה היהודית היא לפי מסורת של פרשה פתוחה (שיש רווח בין נושא לנושא ) ופרשה סתומה (שאין רווח גדול אז זה קשור אחד לשני ) .

אולם החלוקה לפרקים ולפסוקים כפי שמופיע היום התקבל בעם ישראל כבר לפני כ 1000 שנה בכדי להקל על הלימוד . ואנו יודעים מה אמת ומה לא כי יש לנו את החלוקה שלנו.
למשל ספר שמואל הוא ספר אחד ולא שהוא מחולק לשמואל א´ ולשמואל ב´.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.