חלומות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/12 03:02 טז בסיון התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

פעם היו לי מן סוג של חלומות שהתגשמו, אבל לא בדיוק אותם חלומות.

למשל חלום אחד שחלמתי שאני פוגשת את חברה שלי ויש לה עין שמאל מוזרה.

אז במציאות כשפגשתי אותה, היה לה בעין שמאל כתם מוזר.

עוד חלום למשל שחלמתי שאני מקבלת SMS ורשום בו: "הציונים ייתקבלו מחר".

במציאות יום למחרת, קיבלתי ציונים של מבחנים בבית הספר.

היו לי עוד מלא חלומות כאלה !

התחלתי להתרגל לחלומות כאלה, הם היו חלק מהחיים שלי מאז שנולדתי. פתאום הם הפסיקו לי ואני לא יודעת למה ? תוכל להגיד לי בבקשה למי לפנות?

בתודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קראתי אודות אנשים כמוך, והכרתי אחד כזה שהיו לו חלומות שנבאו את המציאות (אצל רובנו החלומות באים בעקבות ארועים שקורים לנו).
בתורה אנחנו מכירים מקרים רבים שבעזרת חלומות הקב"ה רומז לדברים שיקרו.
גם חז"ל ציינו ש'חלום אחד משישים בנבואה'. (מתוך שיטוט קצר מצאתי סיפור שקשור לתאור שלך
http://yeda.eip.co.il/?key=231943229)

באשר לעובדה שהתכונה הזאת הפסיקה, אתן לך עצה (נדמה לי שאמר לי האדם שהזכרתי בתחילה, שהיה חולם חלומות עתידיים) הוא אמר שזה קורה לו כאשר הוא ישן טוב:
הולך לישון מוקדם, משתדל להרדם כשהוא רגוע ולאפשר לעצמו שעות שינה בשפע (שמונה שעות). תנסי, אולי זה יעזור.