חלומות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/11 09:28 כב באלול התשעא

שאלה

שלום רב,

לפני כשנה קראתי באחד מעלוני שבת בנושא חלומות.

קראתי כי ביהדות יש משמעות לחלומות וכי פתירת החלום חשובה אף מהחלום עצמו. היה כתוב שם שכשמישהו חולם חלום שמטריד אותו, כדאי לו ללכת לאדם שהוא ידע שאוהב אותו, שיפרש לו את החלום בצורה חיובית. האם אני זוכרת נכון?

חברה שלי חלמה בלילה האחרון שנופלת לה שן. היא נכנסה לאתר אינטרנט שמתיימר לפתור חלומות ואותו אתר נתן משמעות מאד שלילת לחלום ואף אנשים נוספים להם סיפרה את החלום.

כשהיא סיפרה לי נתתי לה ישר פירוש חיובי לחלום ואמרתי לה את מה שאני יודעת (אם זה נכון בכלל) על חלומות.

האם מה שקראתי או יותר נכון שאני זוכרת שקראתי על חלומות נכון? האם אם חברתי קיבלה פירוש שלילי לחלום אז הפירוש החיובי שלי "מתקן" את זה?

המון המון תודה!!!!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כתבתי בנושא – להלן הקישורים.
אני מפנה בהם גם לתשובות נוספות בנושא.
את יכולה לראות שנפילת שיניים נחשבת לענין בעייתי ולכן במקרה כזה לא די להעניק פרוש חיובי וצריך לפעול כפי שתראי בתשובות להלן.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=249907
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=238528