חלומות שמבשרות רעות!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/07/09 23:02 טו בתמוז התשסט

שאלה

אז ככה, הסיפור ארוך! וקשה לי לדבר עליו.

מדובר ברצף של חלומות שפקדו את משפחתי ואת קרוביי

וכולם מבשרים רעות. וגם מצמריים.

ברוך השם אני נער בעל תשובה [כרגע נמצא בירידה] אבל אני רואה

את האור בקצה המנהרה, אני בדרך לעליה. חזרתי בתשובה השנה ברוך השם בחג סוכות.

כל העניין התחיל לפני חודשיים בערך אולי פחות, כידוע, העינינים בין ישראל לאומות העולם

מתחממים. ואנחנו לקראת מלחמה קשה, וסיכוי למלחמת גוג ומגוג. אני הספקתי לחלום על גוג ומגוג

3 פעמים ברציפות יום אחר יום. טוב אז ככה, אמא שלי סיפרה לי, שבעלה של אחותה

חלם חלום מפחיד, שבעיר שאני גר, נפלו הרבה טילים , וכל יקנעם נפגעה, אין מקום יעני

שלא נפל טיל. והוא התעורר בבהלה. זה קצת עורר בי חרדות. אבל העניין נשכח ממני.

שבועיים אחרי פלוס מינוס, סבתא שלי באה אצלנו, לעשות סעודת ליל שבת איתנו.

והיא סיפרה שאתמול, יום לפני, היא גרה לבד, וד''א זו אישה מאד צדיקה, התגלה אליה

אליהו הנביא במעברה, כאשר היא עלתה לארץ ממרוקו. שתזכה לחיים ארוכים

היא מספרת שהיא הייתה לבד בבית, ביום, והיא הרגישה שמישהו שם לה יד על הראש

היא באותו רגע מאד נבהלה, ופחדה. אמרה שמע ישראל מהפחד. ונפסק. באותו היום

שהלכה לישון, היא חלמה את אמא שלה לבושה בשמלה שחורה[סימן לצרה] אומרת לה:

למה לא ענית לי היום? . סבתא: זו ההיית את? שנגעת בי היא אומרת לה כן זאת אני.

אז היא אמרה לי הפחדת אותי נורא, אז היא ענתה לי חיכיתי שתעני לי..ואז היא התחילה

לבכות בכי גדול. ואמרה ''יפלו פה טילים. העיר תיפגע. וכו''.. לא זוכר בדיוק. ואז היא לקחה אותה

לבית שלי, היא לקחה אותה לממ''ד, הם נכנסו וראו אותי את המשפחה, את האבא שהיה מאד עצוב!

סבתא שלי בכתה ואמרה: מה הם ימותו, אז היא ענתה כן , כולם יילכו. באמת והחלום הזה

הכניס אותי לאיזשהו סרט, מה לעשות, ההורים לו רוצים שאני יכנס לישיבה עד שאני יסיים 12 שנות לימוד

ואני לומד בבית ספר חילוני. אני מתחיל לשנוא את ההורים שלי על הבחירה הזו. ורגע זה לא הסוף!!

באותו זמן אני משער, אבא שלי סיפר לי, שהוא חלם שהוא רואה הרבה אנשים מלמעלה, את הקרפקות שלהם

את הדודות שלו, אנשים מוכרים, כאילו מלמעלה, טוב אני לא צריך לפרט. אתה בטח מבין מה זה...

ולגביי ?! , אני חלמתי לא זוכר בדיוק מתי, אבל חלמתי את זה השנה, שהברית שלי, האיבר מין נחתך!!!!

וכתוב אמרו חז''ל,

תשובה

שלום

הגמ´ אומרת ´דברי חלומות אינם מעלים ואינם מורידים´, הוי אומר- אין להתחשב בחלומות, אלא להתמקד בבחירות שלנו בטוב, בהיותנו ערים.

לגדולי עולם ד´ דובר בחלום, ואנו לא במדריגה זו (הגר"ח מוולוז´ין).

החלום הוא ביטוי לדחפים פנימיים שאנו מדחיקים מהמחשבה במשך הזמן, והם מתבטאים צפים ועולים בחלום.
החלום הוא דף הציור של הצד הפנימי שבנו, ולפעמים יש לנו צורך לקשקש על הדף כדי לבטא כוחות שלא באים לידי ביטוי בהיותנו ערים.

אם אתה חושש מהחלום, תוכל לעשות ´הטבת חלום´ בפני שלושה אנשים. אך כאמור, אין סיבה לחשוש.

עסוק בלימוד תורה בשמחה, התפלל מעומק הלב, וד´ יהיה בעזרך.

כל טוב