חלומות וקדיש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/05/11 22:14 כד באייר התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

1) אני ספרדיה ונוהגת לפי עדות המזרח.

כשאני מתפללת בציבור ויוצא שאני באמצע 18 למשל והציבור במקום אחר וכדומה- באילו מקומות בתפילה אני צריכה להפסיק כאשר החזן/הציבור אומר קדיש ובאילו מקומות אני יכולה להמשיך בתפילה שלי למרות שהחזן אומר קדיש?

ובמקומות שצריך להפסיק בתפילתי ולהקשיב לקדיש-האם אני צריכה גם לאמר:"יהא שלמא רבה מבורך לעלם ולעלמי עלמיא"?

ובקשר לקדושה-אותה שאלה- מתי בתפילה אני צריכה להפסיק ולאמר יחד עם הציבוןר קדושה למרות שאני במקום אחר בתפילתי?

אם למשל אני עדיין ב18 והציבור כבר בקדושה-אני צריכה ממש לעשות את כל ההשתחוויות של קדושה למרות שעוד לא סיימתי 18? או שאולי רק לומר את מילות הקדושה בלי ההשתחוויות?

2) חלמתי לפני שבועיים חלום שהטריד אותי ולפני שבוע עוד חלום שהטריד אותי. רציתי לעשות הטבת חלום ולא יצא עד היום.

ב"ה בימים האחרונים זה כבר פחות מטריד אותי לעומת אז, אבל זה עדיין במחשבה. האם צריך לעשות הטבת חלום בכל זאת?

אם לא עושים הטבת חלום, אז בטל ומבוטל מה שחלמו יכול להתגשם?

תודה רבה מראש!

שבוע טוב ורק בשורות טובות!

תשובה

ב"ה,

שלום,

יש מקומות שמפסיקים לגמרי יש חלקי יש שלא מפסיקים,
אם את לפני ברוך שאמר, מפסיקים לכל, לקדיש ולקדושה.
במרוך שאמר עד עמידה,
אומרים חמש אמנים ראשונים של קדיש, ואמן יהא שמיה רבה עדיתברך ולא יותר, ובקדושה רק קדוש קדוש - כבודו,
וכן ברך כבוד - מקומו,
וכן עונים לברכו,

בתפילת עמידה לא עונים לכלום, רק עומדים בקדושה ומכוונים למילים של הש"ץ אם הוא אומרם בקול.

בברכה,
דני ארגמן