חלומות אמת ושקר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/01/02 03:41 יז בשבט התשסב

שאלה

האם חלומות מתגשמים או שחלומות זה מה שאנחנו חושבים במשך היום?

תשובה

בס"ד

שלום

יש שני סוגי חלומות.
יש סוג שהוא אחד משישים בנבואה, והוא חלום שיכול להתגשם ויש חלום שהוא תוצאה של מחשבות ביום.

ברור שאם חשבת ביום וחלמת בלילה אל תצפה להתגשמות החלום כי הוא תוצאה של מחשבותך.

חלום שבא לפנות בוקר על דבר שלא חשבת מראש יכול להיות אולי חלום של נבואה.

אגב - מי שלא חולם שבע ימים רצופים ולא מקבל מסר או שדר אלוקי - מצבו רע. כך אומרת הגמרא
"שבע ילין בל יפקד - רע"

מסקנה שים לב לחלומותיך אך אל תתיחס אליהם ברצינות גדולה מידי. אע"פ שיכול להיות שהם בגדר נבואה.

בילבלתי אתכם? נכון.

אז מה עושים?

מתפללים לגאולה שלמה - אז יהיו נביאים שידברו ברורות בשם ה'. הם ילכו ויתרבו עד שתתמלא תפילתו של משה "מי יתן כל עם ה' נביאים".

שלום