חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/06/13 14:42 טו בתמוז התשעג

שאלה

חלום שחלמתי בבוקר שבת אני עומד ליד אדם מבוגר עם זקן ארוך לא מסודר לידו עומדים עוזרים שלו כך ניראה לי גם הם מזוקנים כולם ניראה כמו תלמידי חכמים כשהוא מביט בכלום עינייו שחורות הכל שחור וכשהו מפנה את מבטו אלי אני רואה את גלגלי עיניו שאלתי אותו למה רק אני רואה את עינייך חייך אלי ואמר כי אתה אולך להיות בבמקומי הוא המר מילה שלא הבנתי (ריחן או מרן או הריחן) לא זוכר .שאלתי אותו למה מתי? הוא חייך ואמר "פעם משהו אמר לי שהוא מבוגר מאוד ואמרתי לא ,אתה מבוגר מה משה רבנו צריך לומר על גילו וכלם צחקו שם ויתעוררתי בשבת בבוקר . עכשיו מה הקשר אלי ואולי זה סתם חלום שקידי לשכוח .

בתודה א.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה שהחלום מבטא דברים טובים. גם אם לא נוכל להסביר את הפרטים, יש בחלום הזה רוח טובה ונעימה:
אתה כן רואה את העיניים (שאחרים לא רואים אותן)
הוא מחייך אליך
הוא מדבר אתך בידידות
בסוף כולם צוחקים ואתה מתעורר בתוך הצחוק שלהם.

נראה שאתה יכול לזכור את החלום הזה כמעין ברכה טובה ושמחה שזכית לה.